vsestranski-program-za-vodenje-racunov

Vsestranski program za vodenje računov

Podjetniki se pri opravljanju svojih dejavnosti ukvarjajo z mnogimi opravili, ki so večinoma vezana na proizvodnjo oziroma vodenje storitev, kar nekaj dela pa je tudi z upravljanjem poslovanja v ozadju. Najboljše rezultate lahko pričakujemo v primeru, da si znamo delo kar se da poenostaviti, še posebej če si lahko olajšamo tiste opravke, ki niso neposredno vezani na samo dejavnost podjetja. Ravno zato je vsestranski program za vodenje računov nepogrešljiv v praktično vsakem sodobnem podjetju.

Dober program za vodenje računov potrebuje vsako podjetje, tako samostojni podjetniki kot velike korporacije. Izkaže se torej tudi potreba po vsestranskih in prilagodljivih programih, ki odgovarjajo na različne potrebe uporabnikov. Takšne programe pa bo treba poiskati in premišljeno izbrati, saj imamo na voljo različne rešitve.

Kateri program za vodenje računov izbrati?

Na voljo so različni programi, ki nam na takšne in drugačne načine olajšajo vodenje računov. Že povsem preproste spletne aplikacije so lahko dobra izbira za samostojne podjetnike in manjša podjetja, še posebej seveda za tiste podjetnike, ki sami v celoti prevzemajo odgovornosti za vodenje računov. Po drugi strani je lahko tak enostaven program za vodenje računov zelo posrečena rešitev tudi za tiste, ki prepuščajo večino dela na tem področju računovodskemu servisu – v tem primeru je enostaven program ravno prav za sledenje finančnim podatkom in drugim pomembnim informacijam, ki jih moramo imeti pod nadzorom.

Naprednejši programi se zelo dobro povezujejo s storitvami računovodskih servisov in jih lahko hkrati uporabljajo različni pooblaščeni uporabniki. Pridejo torej v poštev tudi za večja podjetja, pri katerih je z vodenjem računov nekaj več dela. Seveda pa imajo ti programi tudi razne druge funkcionalnosti, ne le vodenja računov. Omogočajo sledenje strankam in prodaji, pripravo različnih poročil in projekcij, možno je nastaviti tudi različne omejitve in s pomočjo programa upravljati poslovanje podjetja.

Program za vodenje računov, ki ponuja najboljšo izkušnjo

Treba je torej izbrati program, ki se kar najbolje prilagaja uporabniku in njegovim potrebam. Najbolj pridejo do izraza vsestranski in prilagodljivi programi, ki jih lahko uporabimo pri različnih opravilih. Poleg samih funkcionalnosti, ki jih potrebujemo za delo, pa se za nepogrešljive izkažejo še nekatere druge funkcije, ki lahko močno nadgradijo uporabniško izkušnjo na dolgi rok.

Pričakujemo recimo možnost oddaljenega dostopa oziroma uporabe na poti, zelo prikladne so mobilne aplikacije in podobne rešitve. Predvsem v večjih podjetjih je neprecenljiva možnost urejanja uporabniških dostopov z različnimi pravicami. Prav tako je pogosto zelo pomembna možnost integracije z drugimi poslovnimi sistemi, predvsem s sistemi za upravljanje odnosov s strankami in z dokumentnimi sistemi podjetja.

Koliko stane program za vodenje računov?

Na voljo so različni programi pri različnih ponudnikih. To pomeni, da se tudi cene lahko precej razlikujejo. Nekatere programe je možno dobiti celo brezplačno, a ti seveda omogočajo le osnovno pripravo računov in nimajo posebej širokega nabora uporabnih funkcij. Naprednejši program za vodenje računov bo treba plačati, pogosto gre za plačevanje mesečne naročnine, ki običajno dosega nekaj deset evrov. Takšne programe lahko dobimo po ugodnih cenah v sklopu ponudbe računovodskih servisov, k tem so včasih dodani tudi brezplačno.